2024 Volkswagen ID.7 Fiyatı ve Özellikleri

2024 Volkswagen ID.7 Fiyatı ve Özellikleri

Volkswagen, Avrupa satışlarına başladığı ID.4 ve ID. Buzz modellerinin ardından yakın zaman önce üretimine son verdiği Passat Sedan modelinin yerine koymadığı planladığı modeli ID.7 modelinin satışlarına başladı. Volkswagen’in şu ana kadar ürettiği en iyi tamamen elektrikli araç modeli olan ID.7 modelinin 2024 yılının ortalarından itibaren Türkiye satışlarına başlayacağı firmaya yakın kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgiler arasında yer almaktadır.

Dünya otomotiv sektörünün hızla hybrid ve elektrikli modellere yöneldiği bu dönemde önemli araç firmaları her gün yeni bir modeliyle bu rekabete dahil olmaya ve piyasada yer tutmaya çalışmaktadır. Elektrikli otomobil sektörü kullanıcılar için henüz emekleme aşamasında olsa da otomobil devi şirketlerin geliştirdikleri teknolojilerle bu günlere hazırlandığını söylemek doğru olur. Bu kapsamda değerlendirebileceğimiz firmalardan birisi olan Volkswagen elektrikli otomobil konusunda en güvendiği ve iddialı modelinin satışlarına 2024 yılı itibariyle başladı. Halihazırda en iddialı Volkswagen Elektrikli modeli diyebileceğimiz Volkswagen ID.7 modelinin özelliklerini ve 2024 yılı satış fiyatlarını araştırdık.

2024 Volkswagen ID.7 Fiyat Listesi

  • Volkswagen ID.7 Pro 210 kW (285 PS) 82 kWh 615 km. Menzil: 2.890.900 TL
  • Volkswagen ID.7 Pro S 210 kW (285 PS) 91 kWh 700 km. Menzil: 2.956.900 TL

Volkswagen ID.7 Özellikleri 2024

%100 elektrikli bir araç modeli olan Volkswagen ID.7 aynı elektrikli motoru paylaşan iki model seçeneğiyle 2024 satışlarına başlamıştır. 210 kW elektrik gücüne sahip olan bu motorlar 285 PS beygir gücüne karşılık gelen elektrik enerjisi üretmektedir. Pro ve Pro S model seçenekleriyle satışa sunulan Volkswagen ID.7 modelleri arasındaki en belirgin fark araçların taşıdıkları batarya kapasitesidir. Aracın Pro versiyonunda 615 kilometre menzile sahip 82 kWh batarya bulunmaktadır. Daha yüksek fiyatlı Volkswagen ID.7 Pro S versiyonunda ise 700 kilometre menzilli 91 kWh kapasiteli batarya bulunmaktadır.

Volkswagen ID.7 her ne kadar dış görünüş açısından yeni Passat olarak nitelendirilse de aslında tam anlamıyla bir Sedan modeli değildir. Volkswagen ID.7 modelinin Copue tarzında bir fastback olduğunu söylemek daha doğru olacaktır. Fastback tasarımı sayesinde 0,23 sürtünme katsayısı elde eden araç bu sayede son derece yüksek yakıt verimliliği ve yüksek menzil kazanmaktadır. Diğer yandan 5 metreyi bulan uzunluğu ve uzun dingil mesafesi sayesinde Volkswagen ID.7 premium seviyede bir yaşam alanı sunmaktadır.

ID.7 modelinde pek çok yeni teknolojiyi hayata geçiren Volkswagen bu modelde standart 15″ dokunmatik multimedya ekranı, Head-up display, sesli komut sistemiyle çalışan gelişmiş bir klima sistemi, AR-HUD sistemiyle kişiselleştirilmiş ve otonom sürüş deneyimi, otomatik park asistanı gibi pek çok teknolojiye yer vermektedir.

Bir yorum yazın...

Henüz yorum yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol.
Yeni Araba Modelleri Logo
Copyright 2024 © Yeni Araba Modelleri
Tüm hakları saklıdır.