2024 Tesla Roadster Özellikleri ve Fiyatları

2024 Tesla Roadster Özellikleri ve Fiyatları

Üstün teknolojisi ile otomotiv sektörünü peşinden sürükleyen Tesla’nın en gelişmiş ve en son çıkardığı modeli olan Roadster, tanıtıldığı günden bu yana tüm Dünya’da her yönüyle hayranlık uyandırdı. Günümüze kadar yıllarca uğraşın sonunda kırılmış pek çok rekoru altüst eden Tesla Roadster, sektöründe çizgiyi belirleyen bir araç haline gelmiştir. Rakipsiz bir araç olarak piyasada yer alan bu elektrikli Cabrio modeli sınıfının hatta sıfır araç pazarının en güçlü ve en hızlı sıfır araç modeli olarak karşımıza çıkmaktadır.

10.000 NM tekerlek torkuna, 1000 kilometre menzile, 2,1 saniye 0’dan 100’e ivmelenme süresine sahip olan Tesla Roadster üstelik tüm bu verileri 4 kişilik yolcu kapasitesi ve iç mekanda konfor özelliklerinden taviz vermeden sunabilmektedir. 4 tekerden çekiş özelliğine sahip olan Tesla Roadster saatte 400 kilometrenin üzerinde hız yapabilmektedir. Yani İstanbul Ankara arasını bu araçla eğer uygun yol bulursanız 1 saat 10 dakikada alabilirsiniz.

2024 Tesla Roadster Fiyat Listesi

  • Tesla Roadster Base Elektrikli Standart Menzil: 10.000.000 TL
  • Tesla Roadster Founder’s Editio Standart Menzil: 11.000.000 TL
  • Tesla Roadster Founder’s Editio Long Range: 12.500.000 TL
  • Tesla Roadster Founder’s Editio Performance: 14.000.000 TL

Yüzde yüz elektrikli bir süper araç olarak tanımlayabileceğimiz Tesla Roadster en gelişmiş aerodinamik özellikleri, verimliliği ve elbette ki göz korkutucu üstün performansı bir arada sunmaktadır. İsterseniz Cabrio bir model gibi üstü açık isterseniz de üstü kapalı spor bir araç olarak kullanabileceğiniz Tesla Roadster, çıkarılabilir cam tavanını bagajda saklamaktadır.

Yeni Roadster,  Bmw 8 Serisi Cabrio ve  Bmw M8 Cabrio modelleriyle aynı segmentte yer almaktadır. Ancak BMW modelleri benzinli motor seçenekleriyle satışa sunulmaktadır. Ancak Tesla Roadster, elektrikli motor özelliğiyle düşük bir yakıt masrafı sunmaktadır. Bunun yanında Tesla Roadster, BMW modellerine göre hem daha güçlü bir performansa hem de daha yüksek bir hız mesafesine sahiptir. Bu açıdan bakıldığında neredeyse aynı fiyata satılan BMW ile Tesla Roadster modellerini karşılaştırdığımızda Tesla Roadster daha performans odaklı bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sportif tasarım anlayışına sahip elektrikli Cabrio olarak dikkatleri üzerine çeken bu araç, konfor odaklı teknolojilerin yanında performans odaklı ultra güçlü bir motor özelliğiyle satışa sunulmaktadır. Tesla Roadster, sınıfının en yüksek menzil mesafesine sahip aracı olarak da dikkat çekmektedir. Hatta sadece sınıfında değil tüm elektrikli araç modelleri içerisinde en yüksek menzile sahip model 2024 Tesla Roadster aracı olmuştur.

Bir yorum yazın...

Henüz yorum yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol.
Yeni Araba Modelleri Logo
Copyright 2024 © Yeni Araba Modelleri
Tüm hakları saklıdır.