2023 Nissan Qashqai e-power: Merak Edilen Teknik Özellikleri

2023 Nissan Qashqai e-power: Merak Edilen Teknik Özellikleri

Nissan Qashqai yeni motor teknolojisi e-power’in satışına başladı. Ancak satışa sunulmasına rağmen Nissan Qashqai e-power elektrikli mi sorusu merak edilmektedir. Bu yazımızda Nissan Qashqai e-power motoru nasıl çalışır sorusuna cevap vermeye çalışacağız. 2023 model Nissan Qashqai e-power motoru şarj edilmeye gerek duymayan elektrikli bir motorla ve bu motora güç sağlayan benzinli motorla oluşan hibrit bir üniteye sahiptir. Yani benzinli motor elde ettiği enerjiyi batarya ve elektrikli motora iletmektedir. Bu teknoloji enerji tasarrufuna katkı sağladığı gibi ayrıca oldukça sessiz bir sürüş konforu sunmaktadır.

Nissan Qashqai e-power elektrikli motoru 140 kW(190 PS) güç 330 NM tork üretmektedir. Benzinli motorun gücü tekerlere aktarılmadığı için teknik verilerde sadece elektrikli motorun gücü yer almaktadır. Aracın 0-100 km hızlanması 7,9 saniye sürmekte ve maksimum hızı 170 km’de sınırlandırılmıştır. Nissan Qashqai e-power ortalama yakıt tüketimi 5,4 litre civarındadır. Elektrikli motoru ile Nissan Qashqai yaklaşık %40 kadar yakıt tasarrufu sağlayabilmektedir.

Nissan Qashqai e-power Almak Mantıklı mı

Teknik verilerine bakıldığında benzer performans sağlayan benzinli modellerine göre 100 km’de yaklaşık 1 litre yakıt tasarrufu sağlayan Nissan Qashqai e-power bu modelerden yaklaşık 200 bin TL daha pahalıdır. Yani fiyat farkını amorti edebilmesi için bir milyon kilometreden fazla yol kat etmesi gerekmektedir. Bu kıyaslamaya bakıldığında e-power’in çok da tasarruflu olduğunu söylememiz mümkün değildir. Ancak daha sessiz bir sürüş sunması ve karbon gazı salınımını önemli ölçüde düşürmesi gibi avantajları da göz önünde bulundurulabilir.

Sitemizde Nissan Qasqai modellerinin fiyat ve özelliklerini 2023 Nissan Qashqai Fiyat Listesi Açıklandı linkinden inceleyebilirsiniz.

Bir yorum yazın...

İlhan tarafından, 2023-10-02
Merhaba, elektrik üreten bir benzinli motoru olan bu araca LPG sistemi entegre edilemez mi acaba? Türkiyeden bu konuda bir hamle yakında duyarız inşallah :))
cevapla cevapla
ziyaretçi tarafından, 2023-08-12
5.4 litreden az yakan benzinli c-suv hangisiymiş acaba? Ve en büyük katkisi da şehir içinde daha az yakıyor olması. Ve bunun yanında sessizlik ve gücü ekstrası.
cevapla cevapla
Çağlar tarafından, 2023-05-14
Merhaba 100km de ortalama 5.4 litreden az yakan ve daha ucuz benzinli modeller varken bu aracı bu kadar pahalı bir fiyata almak bana çok mantıklı gelmiyor. Sadece performans klasik benzinli modellere göre daha yüksek olabilir fakat elektrikli ve benzinli olarak daha karmaşık hale gelen bir modeli almak da ayrıca risk teşkil ediyor. Türkiye gibi en az 20 yıl bir otomobilin kullanıldığı ülkede batarya da önemli bir sıkıntı. 10 yıl faydalı ömrü olduğunu düşüneceğimiz bir aracın 10.yılda batarya değişimi gerekse batarya fiyatı en az aracın yarısı kadar olacaktır. Bu tip hibrit araçlar bizim ülkemizdeki orta direk için maddi olarak büyük risk teşkil ediyor. Alırken bir değil birkaç kez düşünmekte fayda var.
cevapla cevapla
ziyaretçi
2023-08-12
Size kesinlikle katılmıyorum . Bana c-suv benzinli hangi aracın 5.4 litreden az yaktığını söyleyebilirsiniz acaba? Üstelik bu yakıta sessizlik ve gücte yaninda cabası. Batarya kucuk bir batarya olduğundan bu aracta yüksek maliyetli olmayacaktir
Yeni Araba Modelleri Logo
Copyright 2024 © Yeni Araba Modelleri
Tüm hakları saklıdır.