2023 Model Yerli Üretim TOGG Özellikleri ve Fiyatı

2023 Model Yerli Üretim TOGG Özellikleri ve Fiyatı

Türkiye’de üretilmeye başlanan ve Bursa Gemlik’te kurulan fabrikada seri üretime geçilecek olan yeni TOGG modelinin tasarım, teknoloji ve fiyat analizini sizler için yaptığımız inceleme sonucunda bu yazımızda derleyerek sunmaya çalıştık. İşte, detaylar…

Özgün ve Modern Tasarım Özellikleri

Kendine özgü tasarım anlayışıyla dikkatleri üzerine çeken TOGG, yalın ve net çizgilerle şekillendirdiği dış tasarımını prestijli ve modern bir araçta görebileceğimiz son derece şık bir görünüme kavuşturmuştur.

Sağlam ve güçlü bir karakter sergileyen bu araç, ilk günden beridir sürekli artan bir ilgiyle karşı karşıya kalmıştır. Anadolu topraklarında yetişen laleden esinlenerek oluşturulan modern ve özgün tasarım anlayışına baktığımızda ön tamponlarda yer alan krom detaylar ve arka kısımda yer alan son derece şık tasarım özellikleri araca olan ilgiyi daha da artırmıştır.

TOGG Modelinde Yalın ve Akıcı İç Tasarım

Son derece şık bir kokpit alanına sahip olan TOGG, tamamen dijitalleşmiş bir sürücü alanına sahiptir. Klasik sedan ya da SUV modellerinde gördüğümüz klasik tuşlar, yerini dijital teknolojinin ulaştığı son gelişmelere bırakmış ve her alan tamamen dokunmatik özellikli renkli ekranlara dönüşmüştür. Son derece keyifli bir sürüş vaat eden bu araçta hem dijital gösterge paneli hem de dokunmatik ekranlı Navigasyonlu multimedya sistemi bulunmaktadır.

Son Derece Kullanışlı Geniş İç Mekân

TOGG modelinde dikkat çeken unsurlardan biri aracın son derece kullanışlı ve geniş bir iç mekana sahip olmasıdır. Hem SUV modellerde hem de sedan ve Hatchback modellerde dikkat çeken en önemli özellik bu segmentte yer alan diğer modellere göre daha uzun diz mesafesi ve yüksek baş mesafesine sahip olmasıdır.

5 kişilik bir ailenin rahatlıkla kullanabileceği yeni TOGG 2023 modeli, dinamik yapısıyla araca her bindiğinizde sizi konforla saracak bir yapıya sahiptir. Özellikle uzun yolculuklarınızda yolculuğunuzun hiç bitmesini istemeyeceksiniz.

2023 TOGG ile Kaç Km Yol Gidilir?

Lityum-iyon pil teknolojisiyle üretilen bu araç, iki farklı mesafe seçeneğiyle satışa sunulacaktır. Aslında TOGG modeli elektrikli bir araç olacağı için burada donanım paketlerinin yerine aracın pil özelliklerine göre satışının yapılması beklenmektedir. TOGG modeli iki farklı mesafe giden lityum-iyon pil özelliğiyle satışa sunulacaktır. Birinci donanım paketinde 300 km, ikinci donanım paketinde ise 500 km yol gidebilen iki farklı pil seçeneği bulunmaktadır.

Uzun ömürlü olan bu pilleri %100 şarj ettiğinizde donanım paketine göre 300 ve 500 km arasında bir yol almanıza olanak sağlayan bu araç için farklı alternatifler de düşünülmeye devam ediyor.

Yerli Araba TOGG Kaç Dakikada Şarj Oluyor?

Bu araca ilgi gösterenlerin en çok merak ettiği konulardan biri de kaç dakikada şarj olduğudur. TOGG, 30 dakikada hızlı şarj özelliğiyle %80’den fazla pil doluluk oranına ulaşmaktadır. Yani siz 30 dakikalık bir mola verdiğinizde aracınız dolacak ve kesintisiz 300 ya da 500 km yol gidebileceksiniz.

Hem Elektrikli Hem de Çevreci

TOGG modelini günümüzün en önemli otomobillerinde biri olmasını sağlayan en önemli özelliği tamamen elektrikli olmasıdır. Bu açıdan temiz çevre dostu olan bu araç çevreye zarar vermeden yolculuk yapmanıza olanak sağlayacaktır. TOGG, hibrit motorlar gibi bir benzin ünitesine sahip değildir. Sadece elektrikli olarak doldurulabilen bir lityum-iyon şarj edilebilir bir pil ünitesine sahiptir.

TOGG Modelinde Pil Ömrü Ne Kadar?

Öncelikle belirtmek gerekir ki, şarj edilebilir bir pil ünitesine sahip olan bu araçta pil ömrünün de bir sınırı vardır. Ancak TOGG mühendisleri bu pil ömrü için 8 yıl garanti vermektedir. Yani şarj edilebilir lityum-iyon pillerinizle ilgili 8 yıl içinde herhangi bir sorun yaşarsanız garanti kapsamında hemen değiştirilecektir.

TOGG Modelinin Bakımları ve Teknik Arızaları

Aracın bakımları son derece kolay ve ucuz bir şekilde yapılmaktadır. Benzinli ve dizel modeller gibi yoğun bir bakım masrafıyla karşılaşmayacaksınız. Araç özellikle dijital teknolojiyle üretildiği için sadece internet üzerinden güncellemeler alacaksınız. Ayrıca araçta yer alan teknolojiler vasıtasıyla herhangi bir problem yaşadığınızda sorun anında dijital bilgi ekranınızda yer alacaktır.

TOGG’da Yer Alan Çekiş Gücü

TOGG modelinde iki farklı performansa sahip çekiş gücü sistemi bulunmaktadır. Otomobilin standart özelliklerinde yer alan RWD sistemi ve ön aksta yer alan AWD sistemiyle tüm tekerleklerden çekiş yapabilen ve bu şekilde tüm yol koşullarında sorunsuz bir yolculuk sunan bir sitemle üretilmektedir.

TOGG Aracının Performans Özellikleri

Arkadan çekişli motorlarda 200 beygir, tüm tekerleklerden çekişte ise tam 400 beygirlik bir güç üreten bu araç, sınıfının en iyi performans gösteren modellerinden biridir. Aracın özellikle AWD yani 4 tekerden çekiş sistemli motorları 0’dan 100’e ortalama 4,8 saniyede çıkmaktadır. RWD motorlarda ise 7,6 saniyede 100 km hıza ulaşabilen bu araç performans beklentileri olanları mutlu edebilecek bir araçtır.

TOGG Modelinin Üst Düzey Güvenliği

Sürüş güvenliğinden ödün vermeyen son derece üst düzey bir güvenlik anlayışıyla üretilen TOGG modelinde günümüzde kullanılan birçok güvenlik detayı standart olarak sunulmaktadır. İşte, detaylar…

  • 7 adet standart hava yastığı
  • Kapsamlı aktif güvenlik sistemleri 
  • Çarpışma Önleme Sistemleri
  • İleri sürücü destek sistemleri
  • Şehir içi trafik pilotu
  • Otonom sürüş asistanı

TOGG’da Geniş İç Mekân

İnternet üzerinden güncellenebilen ve internet bağlantısıyla birlikte tamamen dijital bir hale gelen bu araçta 5G sistemine entegre son derece gelişmiş bir teknoloji yer almaktadır. Mobil bir araç halinde üretilecek bu araçta geniş ve kullanışlı bir iç mekân özellikleriyle de özellikle geniş ailelerin ilk tercihi olması beklenmektedir.

2023 TOGG Fiyatı Ne Kadar?

TOGG modelinin birçok versiyonunun olması beklenmektedir. Özellikle SUV, Sedan ve Hatchback olarak satışa sunulması beklenen bu elektrikli araçta en çok merak edilen konulardan biri fiyat aralığıdır. Ülkemizde elektrikli araçlara getirilen %60’lık ÖTV ile birlikte elektrikli araçların fiyatlarında inanılmaz bir artış olmuştur. Ancak TOGG modelinde vergilendirmenin daha az olacağı düşünülmektedir. Araç kasa seçenekleri ve donanım paketleri açısından değerlendirildiğinde 300 bin TL ile 1000.000 TL arasında değişen fiyat aralığıyla satışa sunulması beklenmektedir.

TAKSİT HESAPLAMA
Peşin Satış Fiyatı420,000 TL
Peşinat120,000 TL
Taksit Sayısı12 AY
Borç300,000 TL
TAKSİT ÖDEME KALAN TAKSİT KALAN
1 AY27,504 TL11302,544 TL
2 AY27,504 TL10275,040 TL
3 AY27,504 TL9247,536 TL
4 AY27,504 TL8220,032 TL
5 AY27,504 TL7192,528 TL
6 AY27,504 TL6165,024 TL
7 AY27,504 TL5137,520 TL
8 AY27,504 TL4110,016 TL
9 AY27,504 TL382,512 TL
10 AY27,504 TL255,008 TL
11 AY27,504 TL127,504 TL
12 AY27,504 TL00 TL

2023 Togg
Sifir Km Togg
Togg
Yerli Araba Togg
Yerli Elektrikli Togg

Bir yorum yazın...

i.halil ülgen tarafından, 2022-12-15
öncelikle vatanımıza milletimze hayırlı olsun diyorum. bilgi almak için togg da engelli raporuyla ötv indiminden faydalanılacakmı. bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum
cevapla cevapla
Yeni Araba Modelleri Logo
Copyright 2024 © Yeni Araba Modelleri
Tüm hakları saklıdır.