2024 Model Honda Elektrikli Araba Fiyatları ve Özellikleri

2024 Model Honda Elektrikli Araba Fiyatları ve Özellikleri

Otomobil ve motosiklet modelleriyle sadece Türkiye değil Dünya piyasalarında önemli bir yere sahip olan Honda elektrikli otomobil konusunda da beklenen hamleyi nihayet gerçekleştiriyor. Teknoloji ve geven denildiğinde ilk akla gelen araç firmalarından bir tanesi olan Honda elektrikli otomobil konusunda da beklentilere cevap verecek modelinin satışlarına başladı. Yeni nesil elektrikli motor ve bataryaları, ilgi çekici dış tasarımı ile Honda e modeli gittikçe kızışan elektrikli otomobil rekabetine yeni bir boyut kazandıracağa benzemektedir.

Firmanın Honda e adını verdiği elektrikli otomobil modeli Avrupa pazarında satışlara başladı. 2024 yılı içerisinde Honda elektrikli araba modelinin Türkiye satışlarına başlayacağı güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgiler arasında bulunmaktadır. 2024 yılının Mart ya da Nisan aylarında Türkiye satışlarına başlayacak olan Honda Electrification modelinin teknik özelliklerini ve 2024 Türkiye satış fiyatlarını sizler için araştırdık.

2024 Elektrikli Honda-e Fiyat Listesi

  • Honda e Advance Standart Menzil: 1.539.900 TL
  • Honda e Advance Urban Standart Menzil: 1.569.900 TL
  • Honda e Advance Uzun Menzil: 1.659.900 TL
  • Honda e Advance Urban Uzun Menzil: 1.699.900 TL

2024 Honda e Elektrikli Araba Özellikleri

2024 Honda e modelinde 35.5 kWh elektrik gücüne sahip bir motor bulunmaktadır. 154 PS beygir gücüne denk gelen bu motor gücü ile Honda e modeli 0’dan 100’e 8,3 saniyede ulaşabilmektedir. Honda e modelinin sahip olduğu elektrik motoru 315 NM tork gücüne sahiptir. Yaklaşık 220 kilometre menzil mesafesine sahip olan Honda e modelinin AC şarj süresi 5:30 saattir. DC şarj ile 31 dakikada %20-%80 oranında doldurulabilen Honda elektrikli araba 4 kişilik yolcu kapasitesine ve 315 litrelik bagaj hacmine sahiptir.

Honda mühendislerinin aracın tasarım sürecinde dikkat ettiği temel ilkelerin başında sadelik gelmektedir. Bu fikirden hareketle şasi ve motor bölümünde hareketli parçaların mümkün olduğu kadar azaltıldığı Honda e modeli bu sayede daha fazla yakıt verimliliği ve daha düşük arıza riskine ulaşmıştır. Piyasadaki pek çok elektrikli araba modelinden çok daha az bakım ihtiyacına sahip olmasıyla dikkati çeken Honda e modelinin dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi de büyük beğeni toplayan ön panelidir. Sadelik ve teknolojiyi birleştiren ön paneli sayesinde Honda e modelinin 2018 yılında en iyi konsept ödülüne layık görüldüğünü belirtelim.

Alçak ve geniş bir profile sahip olan Honda e modeli dış tasarımıyla oldukça sportif bir görünüm arz etmektedir. Sportif sürüşe olanak sağlayan kompakt oranları, yere yakın ve kaslı duruşu, önünde ve arkasında yer alan mavi aydınlatmalı Honda logosu Honda elektrikli araba modelinin dış tasarımında en dikkat çeken yönleridir.

Bir yorum yazın...

Henüz yorum yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol.
Yeni Araba Modelleri Logo
Copyright 2024 © Yeni Araba Modelleri
Tüm hakları saklıdır.