2022 Engelli Araç Limitleri ve Alınabilecek Modeller

27 Kasım 2021 tarihinde, Yılmaz İnan tarafından yazıldı.

2022 Engelli Araç Limiti Ne Kadar Olacak?

Otomobil fiyatlarında yaşanan hızlı yükseliş neticesinde engelli araç alımı için belirlenen limitlerde güncelleme yapıldı. 2020 yılı için yayımlanan 303.200 TL tutar, 2021 yılında 330.800 TL’ye çıkarılmıştır. 2022 yılı engelli araç limiti ise 450.600 TL olarak Bakanlar Kurulu tarafından yeniden güncellenerek Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.

Sıfır Engelli Araç Fiyatları 2022

Yasal limitin yeniden güncellemesiyle birçok yeni marka ve model arabalar yeniden ÖTV muafiyetli olarak satışa sunulmaya başlandı. 2022 yılı sıfır engelli araç fiyatları açısından değerlendirildiğinde alınabilecek birçok marka ve model bulunmaktadır. 450.600 TL limitin altında bir liste fiyatına sahip tüm araçlar ÖTV muafiyetli olarak 2022 yılında engelli araç alımı kapsamında satın alınabilecektir.

2022 Yılında Engelli Araç Satışı Kapsamında Alınabilecek Marka ve Modeller

Fiat markasının tüm araçları engelli araç limitlerinin altında olduğu için satın alınabilecek modeller arasında yer almaktadır. Sıfır engelli araç fiyatları açısından siz de Egea Sedan, Egea Cross, Egea HB, Panda, 500L, Fiat Fiorino ve Doblo gibi modellere ÖTV ödemeden sahip olabilirsiniz.

Ford markasının ise önemli araçları olan 2022 Ford Focus, Fiesta, Tourneo Courier, Puma ve EcoSport gibi araçların belirli modelleri engelli araç indirimi kapsamında satın alınabilmektedir.

Honda markasında ise iki araç ÖTV muafiyetiyle satın alınabilmektedir. Honda’nın en çok satılan aracı 2022 model Honda Civic ve Jazz modeline ÖTV’siz olarak sahip olabilirsiniz.

Kia engelli araç modelleri ise Rio, Picanto ve Stonic modelleridir. Kia Sportage modelinde ise sadece iki donanım paketi bu kapsamda satın alınabilmektedir.

Nissan markasında ise Micra modelinin tüm versiyonlarıyla birlikte Qashqai ve Juke modellerinin başlangıç paketleri ÖTV muafiyetiyle satın alabileceğiniz araçlar arasında yer almaktadır.

Opel, engelli araç satışı kapsamında birçok modelinin satışına devam etmektedir. Bu markanın en çok satılan modellerinden biri olan Corsa modelinin tüm donanım paketleri ÖTV’siz olarak satın alabilirsiniz. Ayrıca Astra HB ve Crossland modellerini de tercih edebilirsiniz. Opel Grandland X ve Mokka modelleri ise yasal sınırın üstünde bir fiyata sahip olduğu için satışı bulunmamaktadır.

Peugeot engelli araç satışı kapsamında ise 208, 308 ve 2008 modelinin bazı paketleri sıfır engelli araç fiyatları açısından alınabilecek modeller arasında yer almaktadır.

Renault markası ise ÖTV muafiyetli olarak tüm versiyonlarının satışına devam etmektedir. Özellikle Taliant, Clio ve Megane modelleri bu kapsamda en çok tercih edilen binek otomobiller arasında yer almaktadır.

Seat ÖTV’siz fiyatları açısından incelediğimizde markanın en çok satılan modelleri olan Leon ve Ibiza modelleri engelli aracı olarak satın alınabilmektedir.

Skoda markası ise bu kapsamda alınabilecek bazı modellerin satışına devam etmektedir. Bu kapsamda Fabia, Octavia başlangıç paketi, Kamiq ve Scala gibi modelleri engelli araç satışı kapsamında satın alabilirler.

Toyota ÖTV muafiyetli olarak en çok tercih edilen markalardan biri olmuştur. Özellikle Toyota markasının ülkemizde en çok satılan aracı olan Corolla modeli, bu kapsamda satın alabileceğiniz en iyi engelli araçlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca Toyota Yaris ve Toyota Proace City modelleri de bu kapsamda satın alınabilecek araçlar arasında yer almaktadır.

Volkswagen engelli araç fiyatları en çok aranan sorgulardan biri olmuştur. Özellikle Golf ve Polo modelleri ÖTV’siz olarak satın alabileceğiniz araçların başında gelmektedir. Passat ve Tiguan modelleri ise yasal limitlerin üzerinde bir liste fiyatına sahip olduğu için satışı yapılmamaktadır.

2022 Engelli araç limiti değişir mi?

Engelli araç limiti son 5 yılda sürekli değişmiştir. 2021 yılında 330.800 TL olarak belirlenen bu limit 2022 yılında da değişime uğramıştır. Özellikle döviz kurunda yaşanan dalgalanma neticesinde sıfır araç fiyatları sürekli artış gösterdiğinden bu kapsamda limitler de değişmiştir. Genel olarak yüzde 8 ile 10 arasında bir fiyat artışına gidilmektedir. Bu kapsamda 2022 engelli araç limiti 450.600 TL olarak belirlenmiştir.

ÖTV Muafiyetli En Yüksek Tutar 2022’de Kaç TL Olacak?

2022 yılında artan sıfır araç fiyatları kapsamında ÖTV muafiyetli sıfır araç fiyat aralığı da yeniden güncellendi. Bu kapsamda engelli raporuyla ÖTV’siz sıfır araç satın almak isteyenler için üst limit Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda liste fiyatı 450.600 TL altında olan tüm araçlar ÖTV muafiyetli olarak 2022 yılında satın alınabilecektir.

Engelli raporu ile kaç tane araç alabilir?

2022 yılı engelli araç satışının en çok yapılacağı bir yıl olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kapsamda engelli raporuyla sadece 1 araç satın alınabilmektedir. Bu aracı da satın alan kişi 5 yıl boyunca satamaz. Bu kapsamda engelli araç satın almak isteyenler yasal sınır olarak bildirilen limitler çerçevesinde bir aracı 5 yıl kullanmak şartıyla satın alabilirler.

Engelli Araç Alımı İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Engellilik oranını gösteren bir raporu hastaneden almanız gerekmektedir. Ardından bu raporla sıfır araç fiyatları kapsamında yasal sınırlar içerisinde yer alan istediğiniz aracı satın alabilirsiniz.

Engelli aracı alabilmek için ÖTV indirimi yüzde kaç olması lazım?

Engelli araç alabilmek için ÖTV indiriminin miktarı değil araç satış fiyatının ne kadar olduğu önemlidir. Örneğin aracın liste fiyatı 200 bin TL ise önce %18 KDV oranını düşersiniz. 200.000 TL – 36.000 TL = 164.000 TL. Aracın KDV’siz fiyatı olan 164.000 TL’dir. Bu tutarın içinde %50 oranında bir ÖTV bulunmaktadır. Aracın vergisiz fiyatı 103.000 TL olup ÖTV tutarı ise 51.000 TL’dir. Aracın vergisiz fiyatına %18 KDV ekleyince araç engelli araç indirimi kapsamında 121.000 TL’den satışa sunulmaktadır. Yani 200.000 TL liste fiyatına sahip bir aracı ÖTV muafiyetiyle 121.000 TL’ye alabilirsiniz.

2022 engelli ÖTV indirimi ne kadar olacak?

2022 yılında Resmi Gazete’de yayımlanan ÖTV indirimi 450.600 TL olarak belirlenmiştir. Herhangi bir markada liste fiyatı 360.300 TL altında olan tüm araçlar için ÖTV indiriminden yararlanarak sıfır engelli araç alımı yapabilirsiniz.

Engelli ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli?

360.300 TL altında bir satış fiyatına sahip olan tüm modelleri ÖTV muafiyetinden yararlanarak satın alabilirsiniz. Bu kapsamda Fiat Egea ailesi, Ford Focus ve Fiesta, Toyota Corolla, Renault Megane, Taliant ve Joy, Opel Astra HB ve Corsa, Kia Rio, Picanto, Stonic ve Sportage, Seat Ibiza ve Leon, Volkswagen Golf ve Polo gibi modelleri ÖTV indirimiyle satın alabilirsiniz.

Engelli için ÖTV indirimi hangi araçlar?

Engelli araç alımında araç sınırlaması bulunmamaktadır. 2022 yılında liste fiyatı 360.300 TL altında olan tüm araçları ÖTV indirimi kapsamında satın alabilirsiniz. Ancak bu yasal sınırın üstünde yer alan otomobillerde ise ÖTV’siz satış yapılmamaktadır. Bu kapsamda liste fiyatı 450.600 TL altında olan tüm binek otomobillerin satın alımında engelli indirimi yapılmaktadır.

2022 engelli araç fiyatları ne olur?

2022 yılında engelli araç fiyatları için en alt limit Fiat modellerinde görülmektedir. Bu kasamda 99.000 TL ile 230.000 TL arasında yer alan ÖTV’siz tüm modelleri engelli araç alımı kapsamında ÖTV’siz olarak satın alabilirsiniz.

ÖTV muafiyetli hangi 2022 Model alınır?

ÖTV muafiyetli alınabilecek araçlar arasında yer alan en önemli otomobiller arasında Ford Focus, Opel Crossland, Renault Megane, Toyota Corolla, Opel Astra HB, Volkswagen Golf, Kia Sportage, Dacia Sandero, Renault Clio, Fiat Egea gibi araçlar bulunmaktadır. Özellikle Corolla, Focus ve Golf modelleri bu kapsamda en çok tercih edilen ÖTV muafiyeti araçlar olmuştur.

2022 Engelli Araç Üst Limiti Ne Kadar?

ÖTV’siz 2022 engelli araç üst limiti döviz kurunun artışıyla birlikte neredeyse hiçbir araç satın alınamayacak duruma gelmişti. Bu kapsamda yeniden düzenlenen limitlerde ciddi bir artış gerçekleştirildi. Resmi Gazete’de tutarın güncellenmesiyle birlikte limitler 450.600 TL’ye yükseltildi. Bu kapsamda yeni model arabalardan birine sahip olmak isteyenler bu üst limite aşmayan tüm araçları engelli raporuyla ÖTV’siz olarak satın alabilmektedir.

Engelli raporu araç alımında yüzde kaç indirim 2022?

Engelli raporu kapsamında ÖTV indirimi araçların liste fiyatına göre değişmektedir. Bu oran modellerin liste fiyatına göre %50 ile %80 arasında değişen bir ÖTV indirimine denk gelmektedir. Örneğin 260.000 TL altında bir satış fiyatına sahip olan araçta %50 ÖTV indirimi bulunurken 260.000 ile 360.000 TL arasında yer alan araçlar için de %80 ÖTV indirimi yapılmaktadır.

1 yıllık raporla araba alınır mı?

Engelli araç indiriminden yararlanmak için gerekli evrakları tamamlayanlar için araç satın alma için herhangi bir süre bulunmamaktadır. Yani engelli raporu aldıktan sonra istediğiniz zaman raporunuzu bayilere ibraz ederek engelli araç satışı kapsamında sıfır bir araba satın alabilirsiniz.

%90 engelli raporu ile hangi araçlar alınabilir?

%90 engelli raporu olan tüm müşteriler aracın gerçek satış bedeli maksimum 450.600 TL altında olan tüm binek veya hafif ticari aracı engelli raporuyla satın alabilmektedirler. %90 engelli raporu olan müşteriler örneğin 350.000 TL satış fiyatına sahip olan bir 2022 Ford Focus modeline ÖTV indirimiyle 218.000 TL’ye sahip olabilirler. Bir başka örnek verecek olursak Renault Clio modelinin en boş paketi olan Joy modeline, liste fiyatı 170.000 TL, 122.000 TL’ye sahip olabilirler.

ÖTV muafiyeti ile hangi araçlar alınabilir?

ÖTV muafiyetiyle Dacia, Fiat, Renault markasının tüm araçlarını satın alabilirsiniz. Ayrıca Opel Corsa ve Astra HB, Ford Focus, Ford Fiesta, Seat Leon ve Ibiza, Kia Sportage modelinin en boş paketini, Volkswagen Polo ve Golf modellerini, Nissan Micra, Skoda Fabia gibi modelleri ÖTV muafiyetinden yararlanarak satın alabilirsiniz.

Engelliler hangi araçları alabilir 2022?

Engelliler 450.600 TL altında olan tüm araçları satın alabilirler. Bu kapsamda satın alınabilecek birçok marka ve modelden birine ÖTV ödemeden sahip olabilirler. Özellikle Fiat, Dacia, Renault, Ford, Opel, Skoda, Seat, Volkswagen, Toyota gibi markaların birçok modeline ÖTV’siz bir şekilde sahip olabilirler.

ÖTV muafiyetinden kimler yararlanabilir 2022?

2022 yılında ÖTV muafiyetinden engelli raporu olan tüm müşteriler yararlanabilir. Bu kapsamda engellilik durumunu belirten ve hastanelerde heyet tarafından verilen bu raporla birlikte istediğiniz aracı satan bir bayiye giderek ÖTV muafiyetli sıfır araba satın alabilirsiniz.

ÖTV muafiyetinden yararlanarak araç nasıl alınır?

Öncellikle engelli araç satın almak için devlet hastanesinden engellilik durumunuzu gösteren yani %90 engellilik durumunuzu gösteren bir heyet raporu almanız gerekmektedir. Ardından aldığınız bu raporla istediğiniz modeli satan firmalara giderek bu belgeyi ibraz etmeniz gerekir. Sonra da yasal limitler içerisinde yer alan modellerden birine kolayca ÖTV ödemeden sahip olabilirsiniz.

Engelli raporuyla alınan araç kimin üzerine olur?

Engelli raporuyla alınan araç engellilik raporu alınan kişinin üzerine olmaktadır. Bu kapsamda engelli raporu kimin adına alınmışsa araç da onun üzerine alınmaktadır. Örneğin engelli raporu babanız adına ise araç da babanızın adına alınabilmektedir.

ÖTV’siz araç kimler alabilir 2022?

Engellilik durumunu bildiren herkes ÖTV muafiyetinden yararlanarak yeni bir araç satın alabilirler. Yasal limitler içerisinde yer alan tüm modelleri engelli raporunuzu göstererek satın alabilirsiniz.

Sıfır engelli araç fiyatları 2022

Sıfır engelli araç fiyatları genel olarak 100 bin TL’den başlamaktadır. Yasal limitler çerçevesinde satın alabileceğiniz en üst model ise 262.900 TL’den satışa sunulmaktadır. Siz de ÖTV muafiyetinden yararlanarak engelli bir araç satışından yararlanmak istiyorsanız 100.000 TL ile 262 bin TL arasında değişen fiyat aralığıyla sıfır bir araç satın alabilirsiniz. Bu kapsamda özellikle Ford Focus, Tourneo Courier, Opel Corsa ve Astra HB gibi modelleri tercih edebilirsiniz.

En ucuz engelli araç fiyatları 2022

2022 yılında yasal limitlerin yeniden güncellenmesiyle birlikte engelli araç satışları da bir hayli artmış görünüyor. Bu kapsamda 2022 yılının en ucuz engelli araç fiyatlarını sizler için inceledik. Özellikle Renault, Fiat ve Dacia markaları bu kapsamda satışa sunulan en ucuz engelli araç fiyatlarına sahip markalar olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin Fiat Egea, Renault Clio, Dacia Sandero gibi modellerin boş paketleri 100.000 TL fiyatlarıyla 2022 yılının en ucuz engelli araç fiyatları arasında yer almaktadır.

Sıfır Engelli araç Fiyatları 2022 Sahibinden

Bilindiği üzere engelli araç almak isteyenlere özel olarak hazırlanan kampanyalar çerçevesinde sıfır engelli araç satışları bireysel müşteriler üzerinden yani sahibinden alınarak da yapılmaktadır. İkinci el bir engelli aracını yine ÖTV muafiyetiyle başka bir engelli raporu sahibine satabilirsiniz.

2022 SIFIR ENGELLİ ARAÇ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ…

TAKSİT HESAPLAMA
Peşin Satış Fiyatı330,000 TL
Peşinat130,000 TL
Taksit Sayısı12 AY
Borç200,000 TL
TAKSİT ÖDEME KALAN TAKSİT KALAN
1 AY18,336 TL11201,696 TL
2 AY18,336 TL10183,360 TL
3 AY18,336 TL9165,024 TL
4 AY18,336 TL8146,688 TL
5 AY18,336 TL7128,352 TL
6 AY18,336 TL6110,016 TL
7 AY18,336 TL591,680 TL
8 AY18,336 TL473,344 TL
9 AY18,336 TL355,008 TL
10 AY18,336 TL236,672 TL
11 AY18,336 TL118,336 TL
12 AY18,336 TL00 TL

Copyright 2024 © Yeni Araba Modelleri
Tüm hakları saklıdır.